Den massiva Valve-läckan nyligen innehöll mängder med gammalt material från Half-Life, Counter-Strike, TF2 och andra spel. Och, har det nu visat sig, en sorts miniversion av första Half-Life.

Det som hittats är små alternativa bitar av spelet som ihopsatta blir en alternativ kortversion. Delarna är skapade av Valve och förmodligen gjorda för att testa eller demonstrera spelet internt. Men Yotube-kontot Tyler McVicker har sorterat filerna och satt ihop dem till en sisådär 30 minuter lång minikampanj, som inleds i Black Mesas lugna reception men där helvetet bryter ut tämligen direkt. McVicker säger att utvecklare brukar göra såna här små testavsnitt när de är färdiga med exempelvis ett vapen för att testa det, men att Valve gått steget längre och gjort vad som ihopsatt blir en miniversion av spelet.

Det hela kan beskådas i den här videon. Där finns också länkar för att dra hem filerna och testa själv om du är på det humöret. Men det är inofficiellt, läckt material - används på egen risk. Är du orolig eller osäker - avstå.