Squanch Games grundare, Justin Roiland, har valt att säga upp sig från utvecklaren i kölvattnet av att han åtalats för våld i hemmet och även att en rad andra oroväckande anklagelser riktats mot honom, bland annat om grooming av minderåriga.

Squanch Games meddelade hans avhopp på Twitter och skriver att de har ett passionerat team som kommer att fortsätta utveckla spel som fansen kommer att älska. De ska även fortsätta att förbättra High on Life, som blev en jättesuccé och bland annat kan titulera sig Game Pass största singleplayer-släpp någonsin.

Samtidigt har Adult Swim meddelat att de kapar alla band till Roiland, men att tv-serien Rick & Morty kommer att fortsätta. Det innebär dock med största sannolikhet att Roiland inte kommer att agera röstskådespelare för de båda huvudkaraktärerna längre.

Uppdatering 24/3 2022:
En domstol i Kalifornien har lagt ner målet och Justin Roiland frikänns därmed från anklagelserna. Så här skriver domstolen, rapporterar Variety:

We dismissed the charges today as a result of having insufficient evidence to prove the case beyond a reasonable doubt.

Roiland själv skriver på Twitter att han är tacksam och att han var säker på att han skulle frikännas. Men han är också besviken över att så många dömt honom "utan att veta fakta". Hans mål nu är att rentvå sitt nam och fortsätta driva sina kreativa projekt.