Igår blev Hitman 3 till Hitman: World of Assassination (läs mer om vad det innebär här) och nu har även det efterlängtade (gratis) spelläget Freelancer släppts. Det skedde dock inte helt utan problem, eftersom det associerade serverunderhållet drog ut på tiden och spelare fortfarande rapporterar en del problem med felmeddelanden och oändliga laddningsskärmar – det kan alltså vara värt att vänta lite om man vill vara säker på att få en smidig upplevelse.

Freelancer har ett rogulite-upplägg där man inte har organisationen I.C.A i ryggen, utan måste ordna med det mesta själv. Man har alltså inte en uppsjö av olika typer av vapen och annan utrustning redan från start, utan ens arsenal måste man själv bygga och upprätthålla – är det värt att ta med sig det där användbara prickskyttegeväret och riskera att glömma det när man flyr hals över huvud? Ska man ta med sig det där giftet man hittade i källaren tillbaka till ens bas så att det kan användas i ett framtida uppdrag?

Underrättelser om platser och mål får man också sköta själv, och det är upp till en själv att välja uppdrag som man faktiskt kan slutföra med den utrustning man väljer att ta med. De små berättelser man kan följa i det huvudsakliga spelet och som ledde till specifika dödsfall för målen är heller inte tillgängliga. Nedan hittar ni en videogenomgång av hur spelläget fungerar.