Efter flera års covidrelaterat uppehåll är den anrika E3-mässan till slut tillbaka med ett fysiskt event i år. Arrangörerna själva slår på stora trumman och lockar med exklusiva utanonseringar och en inblick i branschens framtid, men frågan är hur många av branschens giganter som faktiskt kommer att delta. Enligt en rapport från IGN verkar det som att några av de största faktiskt kommer att skippa mässan.

De säger sig ha pratat med flera kunniga källor som säger att Xbox, Sony och Nintendo inte kommer att vara med ute på mässgolvet i Los Angeles Convention Center. Xbox bekräftade för några dagar sedan att de tänker vara på plats i Los Angeles i sommar, men det verkar alltså som att de endast kommer att arrangera i fristående show med sina spel, som enligt Phil Spencer ska tajmas med resten av E3 för att inte krocka med något.

Inte heller Nintendo och Playstation sägs vara med på mässan, och det är inte klart huruvida de tänker arrangera egna shower i samband med mässan. Samtidigt har den nya arrangören, Reedpop, tagit sig en del friheter med mässans format för att leverera "en ny typ av E3", så det återstår att se om årets mässa blir den nytändning för eventet som det behöver.

E3 2023 pågår från 13 juni till 16 juni.