Vi går i väntans tider på Playstation VR2 medan en av virtual reality-branschens giganter, Meta, i stället blickar tillbaka på ett blandat 2022. Meta i sig visar upp ett positivt finansiellt resultat för sista kvartalet där man ökar både inkomst och användaraktivitet mer än man uppskattade.

VR-avdelningen, Reality Labs, är det rejäla smolket i bägaren. Under 2022 förlorade man 13,72 miljarder dollar. Gizmodo rapporterar att den röda siffran kommer efter ett "skakigt 2022" med uppsägningar (gäller hela Meta) och Mark Zuckerbergs envetna storsatsning på ett metaverse.

Zuckerberg spenderar mer än en miljard dollar i månaden på metaverse, summerar Gizmodo. Det ska emellertid tilläggas att siffran på 13,72 miljarder dollar rör hela avdelningen Reality Labs. Meta Quest 2 har varit en framgång för Meta, men fick en permanent prisökning under fjolåret.

Decrypt säger att omsättningen för divisionen var 727 miljoner dollar under kvartal fyra, vilket i sig var ett fall på 17 procent jämfört med i fjol. Siffror som inte inger mycket positivitet. Meta-vd:n, Zuckerberg, kallar 2022 "ett år för effektiviserande", och syftar bland annat på de 11 000 som sagts upp. Meta vill i nuläget inte säga om de kommer fortsätta storsatsningen på metaverse.

Då Meta, VR till trots, visade ett positivt resultat steg aktien – som sjunkit rejält senaste året.