Sony redovisar just nu positiva PS5-saker. Det senaste kvartalet var det bästa i PS5-historien, men man påstår ändå att det är enklare än förut att hitta en konsol. I samband med kvartalsrapporten säger man att 30 procent av de aktiva PS5-användarna i december aldrig använt PS4.

Nearly 30% of PS5's monthly active users are users who never used PS4, so, with the spread of PS5, the acquisition of new users is progressing.

Man hävdar samtidigt att antalet aktiva användare steg med 30 procent under december månad.

Här finns det ett frågetecken att räta ut. Vad exakt menas med "aktiva användare"? Sony menar att detta är "en uppskattad totalsiffra av unika konton som spelade eller nyttjade tjänster via Playstation Network under sista månaden av kvartalet". Frågetecknet är inte helt uträtat, eller?

Siffran baseras hur eller hur på unika konton som spelade spel eller nyttjade tjänster, och även om det är något oklart exakt hur Sony kommer fram till siffran så är det iögonfallande att 30 procent av denna "aldrig använt en PS4". Man sticker dock ut hakan när man hävdar detta då det är möjligt att PS4-rutinerade PS5-ägare registrerat ett nytt konto med en ny konsol. Nåväl.