Everspace 2 har befunnit sig i early access sedan början av 2021, och över lag verkar fansen tycka att Rockfish tagit fram en värdig uppföljare till föregångaren. Snart är det till slut dags för spelet att lämna early access-stämpeln bakom sig och släppas skarpt, närmare bestämt den 6 april. Det gäller dock bara på pc, medan Playstation 5- och Xbox Series X/S-spelare får vänta till någon gång i sommar.

Efter fem stora uppdateringar säger de sig vara väldigt nöjda med hur spelet ser ut i dagsläget, även om de inte kan implementera allt som fans och tyckare efterlyser. Fem stora uppdateringar har släppts hittills, och en av anledningarna till att de kunnat utveckla ett spel med betydligt mer innehåll än de inledningsvis planerade är pengarna de fått för att göra spelet tillgängligt via Game Pass på pc.

Den 20 februari kommer de att höja spelets pris från 39 euro till 50 euro, och även om de planerar att erbjuda en mindre rabatt vid släppet, kommer priset inte vara lägre än det är just nu.

1.0-släppet markerar dock inte slutet för denna rymdresa, utan de har även planer på både gratis DLC under andra halvan av 2023 och en stor expansion under 2024.