Hooja är en musikduo från Gällivare. De är kända för att få epatraktorerna att skaka och fick även spelvärldens blickar riktade mot sig i fjol, när de gjorde en musikvideo i 16 retrofina bitar tillsammans med Aurora Punks. Många nynnar fortfarande "banan, melon, kiwi och citron".

Det såg ut som ett spel, men var inte det. Ett knappt halvår senare har det dock hänt saker.

Vi ville göra en sån dära musikvideo, som fick en att känna att man styrde den likt ett 16-bitarsspel. Vi och våra polers vart såpass imponerade av musikvideon så vi tyckte det var givet att göra ett riktigt spel.

Det säger duon i ett pressutskick. Japp, Hooja The Game är officiellt och återigen med Aurora Punks bakom spakarna. Det blir en endless runner till mobiler där huvudpersonen (Hooja) springer genom Stockholm. Musiken är (förstås) från Hooja och målet är att samla kassetter och låsa upp låtar. Du behöver hoppa över hinder och kan samla mynt för att få drinkar i "Spaj Bar".

Releasen kommer att ske innan sommaren och Hooja är Hooja när de beskriver känslorna:

Kommer ihåg när man satt hemma på sitt pojkrum i byn och plöjde igenom spel för spel på den där 16-bitarsmanicken, det var en helt annan feeling då jämfört med dagens jippo-hajteckspel. Vi vill ta alla polers tillbaka till den feelingen, den tiden.