Trots att Hogwarts Legacy bara funnits ute i ett par dagar finns långt gångna planer på en multiplayer-mod. Namnet blir Hogwarp och den låter upp till åtta spelare leva livet på trollkarlsskolan tillsammans.

Tanken är att ge spelarna möjlighet att lira ihop, snarare än att skapa nytt innehåll. Siktet är inställt på co-op och rollspel, säger utvecklaren Yamashi (ja, det är en person för närvarande) till PC Gamer. Istället siktar den på "co-op och rollspel".

We are not going to create any multiplayer specific content ourselves, we want to provide a stable framework so that people can enjoy the vanilla game and maybe extend it themselves later on.

Otroligt nog har den redan fåtts att fungera, vilket den här videon visar:

Bakom modden står en person som jobbat med Skyrim Together Reborn, den populära Skyrim-modden som släpptes i somras och som gör ungefär samma sak som Hogwarp.

Hogwarp finns som sagt redan i en väldigt tidig testversion. Inget som gemene gamer lär ha särskilt stor glädje av, men den som vill stödja utvecklaren via Patreon får vara med och testa den. Men räkna inte med något mer än det absolut mest grundläggande.

Utvecklaren kan inte säga när modden släpps öppet, men tror att det kanske kan bli tal om ett "proof of concept" redan den här månaden. En något mer funktionell version lär dröja några månader.