Det sjukt massiva Immortal Empires-läget till Total War: Warhammer 3 har betatestats i några månader nu, men har fått kritik eftersom det har krävt att man äger samtliga tre Total War: Warhammer-spel. När spelläget nu släpps på riktigt till alla spelare så har dock Creative Assembly lyssnat på kritiken och istället satsat på en annan lösning.

Spelläget är nu tillgängligt för alla som äger det tredje spelet, men man kan inte spela som fraktioner från de två första spelen om man inte äger dem eller relevanta DLC:n.

Om en fraktion tillhör ett DLC till ett spel man inte äger så kommer man dock att kunna köpa det och få tillgång till fraktionen även om man inte äger spelet det tillhör. För att kunna spela som Vampire Coast i Immortal Empires kan man alltså köpa DLC:t Curse of the Vampire Coast, även om man inte äger Total War: Warhammer 2.

Vill du veta vad du behöver köpa för att få tillgång till en specifik legendarisk herre så hittar du en lista här. Lanseringstrailern ser ni ovan, som även ger oss en skymt av den kommande Chaos Dwarfes-fraktionen.