Microsoft och Nintendo har slutit ett avtal som innebär att Call of Duty-spel kommer släppas till Nintendos konsoler. Avtalet gäller i tio år och stipulerar att dessa versoiner kommer ha samma funktioner och innehåll som spelet har på Xbox och Playstation. Det berättar Microsoft-presidenten Brad Smith.

Smith tillägger att avtalet "...bara är en del av vårt åtagande att släppa Xbox-spel och Activision-titlar som Call of Duty till fler spelare på flera plattformar." Vilket låter väldigt bekant om man hängt med i turerna kring Microsofts vilja att köpa Activision Blizzard: där betonar man bilden av att affären kommer ge fler spelare möjlighet att ta del av titlarna, vilket är ungefär tvärtemot vad Playstation-skaparen Sony hävdar.

Planerna på CoD till Nintendo-konsoler i tio år var uppe på nyhetsplats i slutet av förra året, och nu är avtalet alltså underskrivet.

Det är inte känt när det första nutida CoD-spelet släpps till Switch (eller vilken konsol Nintendo då säljer). Senaste gången det släpptes ett huvudspel i serien till en Nintendo-konsol var 2013 års CoD: Ghost, till Wii U.