Sedan förra året har Xbox testat en ny typ av Game Pass-prenumeration som flera vänner och familjemedlemmar delar på. Hittills har den bara varit tillgänglig på Irland och i Colombia, men nu har de börjat utöka tillgängligheten till fler länder.

Den första vändan består av sex nya länder, och glädjande nog är Sverige ett av dem (utöver Chile, Ungern, Israel, Nya Zeeland och Sydafrika). Prenumerationen kostar 300 kronor och innebär att upp till fem olika familjemedlemmar och vänner får tillgång till Game Pass Ultimate. Alla användare har ett eget konto, så det är inga problem att spela samtidigt.

Personerna man delar medlemskapet med måste befinna sig i samma land, och den enda som får omvandla sin existerande prenumerationstid på Game Pass (en månads Ultimate ger 18 dagars Vänner och familj) är den som upprättar prenumerationen. De andra medlemmarna måste antingen säga upp sina Game Pass-prenumerationer eller vänta tills de löpt ut innan de går med. Användare med Game Pass All Access kan dock inte använda Vänner och familj-versionen.

Ni hittar prenumerationen här och mer info om den här.