Trots rykten om motsatsen blir det ett fullstort Call of Duty-spel även 2023. Activision sköt ner DLC-ryktena i höstas och en talesperson upprepar nu för Games Industry att det faktiskt blir ett "premium-Call of Duty" i år.

Och om de källor Bloomberg använt sig av vet nåt så blir det en sorts fristående, fullstor fortsättning på Modern Warfare 2, alltså 2022 års CoD-spel.

Activision ska ha dragit slutsatsen att det släpps nya versioner för ofta, och att man därför fortsätter i välkända hjulspår. Källorna uppger att 2023 års spel ska kännas som en fristående fullprisrelease. Samtidigt planeras det för att flytta över banor och spelformer från 2022-versionen. Men det ska inte vara helt spikat.

Det nya spelet ska ha börjat som en storväxt expansion med en singleplayer-del, utvecklad av Sledgehammer Games. Men planerna förändrades så att det nu blir fullstort och fristående, möjligen med undertiteln Modern Warfare 3. Samtidigt ska Treyarch, som borde stå i tur för att göra 2023 års CoD, ha flyttat fran sin titel till 2024.

Vi lär veta hur mycket sanning det finns i ryktena framåt sommaren.