Redan under 2021 rapporterade vi om rykten som sade att danska Io Interactive hade ett fantasy-spel på gång, och nu har vi fått det officiellt bekräftat. På Twitter skriver Io att ett nytt äventyr har börjat på Io, och de vill att folk ansluter sig till gruppen för att: "hjälpa oss att göra vår vision för ett djärvt nytt online-fantasy-rollspel till verklighet".

Tillsammans med detta meddelande får vi en konceptbild som praktiskt taget dryper av stereotypisk high fantasy. Vi har en alvkrigare med ett elegant vapen, en mänsklig magiker med bok och stav i hand, och en dvärgakrigare med stridshammare och sköld.

På "Project Fantasys" webbplats skriver Io att de efter Hitman nu är redo att ge sig i kast med en ny värld och ett nytt varumärke som de ska bygga från grunden och förhoppningsvis underhålla spelare med i många år.

Nu söker de folk till projektet, inklusive för roller som UI-designer, senior game designer, gameplay director och lead gameplay programmer. Hyfsat tunga roller, så vi kan nog utgå ifrån att projektet fortfarande befinner sig i ett väldigt tidigt skede.

Fantasy är dock inte det enda projektet som Io breddar sig med, eftersom de även har minst ett James Bond-spel på gång. Det har dock ryktats att det kanske inte släpps förrän tidigast 2025.