Final Fantasy XVI släpps 22 juni, och två veckor inför släppet får vi en demo vars framsteg vi kan föra över till fullversionen. Det är uppgifter som framkommer i en Famitsu-intervju med FFXVI-producenten Naoki "Yoshi-P" Yoshida (tack till Genki på Twitter). Exakta detaljer är oklara.

Precis två veckor innan 22 juni är 8 juni, så däromkring ska PS5-demon släppas. Det faktum att vi kan föra över sparfilen till det fulla spelet talar förstås för att demon startar från spelets början.

Yoshi-P säger i en maskinöversättning att man vill ha demon nära det faktiska släppet för att maximera spelarintresset. Producenten funderar även på en mer stridsfokuserad demo, men det är oklart om den blir av. Vad som däremot ser ut att bli av är pc-släpp av Final Fantasy XVI. Vi vet inte när, men av Yoshi-P att döma tycks det mer vara en tidsfråga. Kanske release tidigt 2024?

FZ har testat Final Fantasy XVI. Våra hands-on-intryck läser du här. Ett utdrag läser du här:

Det är ändå mycket som känns väldigt bra med Final Fantasy XVI. Senast jag kände samma optimistiska längtan var inför Final Fantasy X. Det är inte så konstigt då Nomura-san därefter kört på i liknande fotspår. Fantasin har saknats, och den här gången får vi till råga på allt reell fantasy. Gotisk, medeltida sådan. En klassisk värld och en jag vill förlora mig i.