Vi vet inget om detaljerna, men det framstår med all önskvärd tydlighet att Sony har en rad Playstation-exklusiva deals med olika aktörer. Microsoft har gått hårt ut, i samband med den ständiga Activision Blizzard-affären, och anklagar Sony för att hålla spel som Final Fantasy VII Remake, Silent Hill 2-remaken och Final Fantasy XVI gisslan. Nu tar historien en ny vändning.

USA:s konkurrensmyndighet Federal Trade Commission tvingar Sony att avslöja detaljer kring de olika uppgörelserna. Detta efter en stämningsansökan från Microsoft. Detaljer finns att läsa här.

Microsofts syfte är att rättfärdiga sitt uppköp av Activision Blizzard, något som stött på patrull bland annat i USA, och av FTC. Sony har bestridit det hela men FTC dömer i Microsofts favör. Sony kommer nu tvingas redovisa detaljer för dina deals. Det rapporterar bland andra spelsajten VGC.

Vad detta innebär för gemene gamer är att (mycket!) rafflande uppgifter kring Sonys affärer inte kommer stanna bakom lyckta dörrar. Vad har Sony betalat för konsolexklusiviteter så som Final Fantasy VII Remake? Och hur ser tidsexklusiva detaljer ut kring affärerna? Fortsättning följer – och det med spänning.

Huruvida detta gynnar Microsoft eller ej återstår att se.