Fool's Theory har tidigare främst varit en känd som en supportstudio som hjälpt till med spel som Baldur's Gate 3, Outriders och Divinity: Original Sin 2. Förra året utannonserades dock en remake av det första The Witcher-spelet, och det är Fool's Theory som är den huvudsakliga utvecklaren för det.

Men de har fler järn i elden, för i dagarna avtäckte de ett helt eget project som heter The Thaumaturge. Det ska vara ett handlingsdrivet rollspel med turordningsbaserade strider "i en unik tappning", och som även låter oss fatta moraliskt tvetydiga beslut. Det utspelar sig i Warsawa år 1905 och sätter oss i rollen som en thaumaturge – en magiker som kan tämja en typ av andevarelser som kan påverka människor psykiskt.

Det lär med andra ord komma väl till pass när vi ska övertyga och påverka andra personer i spelet, men varelserna kan även nyttjas i strid för att leverera psykiska attacker mot motståndarna. Olika kort visas i en bild från en av spelets strider, så vi kan nog vänta oss att kortleksbaserat system.

Vi har ännu inget släppdatum för spelet och det har hittills endast utannonserats till pc.