Vampire Survivors blev ett av förra årets stora framgångssagor och har fått både DLC såväl som en mobilversion som utvecklaren Poncle kände sig nödgade att ta fram själva, eftersom de mobilutvecklare de kontaktade visade sig vara alldeles för giriga. Tror man att en uppföljare är nära förestående så lär man dock bli besviken, för Poncle, med Luca Galante i spetsen, kommer inte att klämma ur sig en tvåa bara för att.

I en intervju med Gamespot berättar Galante att han efter en inledningsvis väldigt trög start på Itch.io även släppte spelet på Steam, i hopp om att få lite feedback. Mottagandet blev dock över all förväntan och förvandlade det lilla projektet till en strid ström av nytt innehåll och ständigt växande försäljningssiffror.

Ett DLC är som bekant redan ute, och fler ska det bli. De betonar dock att ny spelmekanik aldrig kommer att låsas bakom en DLC-vägg, utan att den kommer att tillgängliggöras för alla som äger spelet via uppdateringar. Eftersom ny spelmekanik kan läggas till rätt enkelt i det existerande spelet, ser Galante heller ingen direkt anledning att göra en uppföljare.

Jag tror att om vi gör en uppföljare eller tematisk uppföljare, då bör vi erbjuda något radikalt annorlunda.