Final Fantasy XVI ser ut att bli en något mörkare historia än vi kanske är vana vid i Final Fantasy-sammanhang. Detta baserat på de trailers som släppts, men framför allt för att dess åldersmärkningar har skvallrat om ett spel med inslag av bland annat droger, tortyr, naket, självmord och prostitution.

Detta kommer vi inte bara att uppleva när vi själva får styra huvudkaraktären Clive, utan även i spelets mellansekvenser, som enligt producenten Naoki "Yoshi-P" Yoshida har en speltid på över elva timmar.

En sak som var viktig var att berätta en berättelse som var komplett från start till slut. Jag tror att vi har lyckats med det. För att möjliggöra det är bara mellansekvenserna över elva timmar långa, samtliga sömlöst sammanvävda med spelet, uppspelade i spelmotorn i realtid.

Han nämner även att de verkligen inte gillar när karaktärer i spel gör fantastiska saker i mellansekvenser som man sedan inte kan göra själv när man spelar, så de har sett till att Clives förmågor är konsekventa mellan de båda.

Final Fantasy XVI släpps 22 juni till Playstation 5, och därefter ser det ut att även komma till pc. Pc-versionen kommer dock inte att släppas redan när den sex månader långa PS5-exklusiviteten löper ut. Innan dess kan man hajpa upp sig med Fredriks förhandstitt.

Tack, VG247.