Baldur's Gate 3 släpps 31 augusti och då får vi äntligen den färdiga visionen av uppföljaren till två av tidernas mest älskade rollspel. Chansen att doppa tårna i det har vi dock haft länge och väl, då early access-releasen skedde redan i oktober 2020. De som varit med förut kommer premieras.

You're going to get a free upgrade to the Digital Deluxe edition on launch day! [...] If you already own Baldur's Gate 3 on PC, or purchase it in Early Access before launch, you get a free upgrade

Det avslöjar Larian via både Steam och Twitter, och det står med andra ord klart att du fram till releasen kan hoppa på early access-tåget och ändå få den lyxigare utgåvan. Och nej, du behöver inte köpa grisen i säcken då vi listar undertill exakt vad Digital Deluxe-versionen innebär.

Notera att du också får ett exklusivt skin, beroende på om du spelar på pc eller Playstation 5. Dessutom ingår ett paket med fyra artefakter baserade på karaktärer från Divinity: Original Sin 2. Det kommer också finnas en än mer luxuös fysisk utgåva, men den får du vackert köpa.

PS5-versionen avslöjades i samband med 1.0-datumet. Larian har dock tillagt att de inte har någon exklusiv deal med Sony. De ska bekräfta nya format när eller om det blir tal om sådana.

  • Divinity Bard Song Pack - Astound audiences by performing this special set of new songs from the Divinity series.

  • Paintings from Rivellon - Discover a new collection of paintings across the Forgotten Realms.

  • Adventurer's Pouch - Receive a collection of camp supplies and potions to help get your journey started.

  • Digital OST - Enjoy the music of Baldur's Gate 3 from composer Borislav Slavov.

  • Digital Artbook - Explore the art and design of Baldur's Gate 3 in this digital artbook, written by Larian.

  • Digital Character Sheets - Peruse a set of four-page D&D character sheets for each Baldur's Gate 3 origin character.