I skrivande stund är Steam-folket kluvet till Kerbal Space Program 2, som äntligen släpptes i early access den 24 februari. 50 procent är negativa, medan resterande 50 är positiva. "Mixat", med andra ord. Mycket kritik angriper exempelvis det tekniska som buggar och bilduppdateringsstrul.

"Medan kurvan för tvåan pekar neråt för tvåan är läget tvärtom för originalet"

Siffror visar att färre spelar tvåan och att fler spelar det åtta år gamla Kerbal Space Program (ännu äldre om man räknas dess early access-release). Går vi till SteamDB ser vi att peaken det senaste dygnet för tvåan är 2 348 rymdresenärer. Och för originalet? 6 362. Medan kurvan för tvåan pekar neråt för tvåan är läget tvärtom för originalet. Kanske inte vad utvecklarna hade hoppats på.

Den absoluta peaken när tvåan släpptes var emellertid lysande 25 724. Det är dock ett tveksamt plåster på såren när nu kurvan vänt neråt. Å andra sidan: Kerbal Space Program 2 har precis släppts i early access. Innehåll kommer läggas till, problem lär fixas. Det kan nog bli bra till slut.

Johan Lorentzon har testat och är inne på linjen många verka vara på: spela hellre ettan just nu.

...kommer bli bättre under utvecklingen och det finns potential att verkligen få leva ut sin NASA-dröm när mer innehåll kommit på plats. Men som spelet ser ut nu rekommenderar jag de som sugna på raketbyggande och att skicka små gröna filurer till månen att köra ettan.

Grafen nedan visar den senaste veckan för tvåan (via SteamDB) där trenden pekar söderut.