Fuskare har varit ett stort problem i extraction shootern Escape from Tarkov, och en undersökning av Youtubern g0at i slutet av februari belyste hur vanligt problemet faktiskt är. Utvecklaren Battlestate Games har svarat med att de tar problemet på allvar och stänger av tusentals fuskare på regelbunden basis, men många har reagerat på påståendet med skepsis.

Därför har Battlestate nu beslutat sig för att återigen publicera listor över avstängda fuskares spelarnamn. Enligt dessa listor har runt 7000 fuskare stängts av under de senaste veckorna med hjälp av antifuskverktyget Battleye. Många spelare är dock fortfarande inte nöjda med hur Battlestate hanterar situationen, och anser att de bör lägga allt framtida material på is medan de tar fram lösningar för att stoppa fuskandet.

I ett inlägg på Reddit skriver Battlestate-chefen Nikita Buyanov att de skruvat upp hastigheten hos antifusksystemet för att stänga av fuskare snabbare, men poängterar att det inte finns något perfekt system. De har tittat på flera stora förändringar av antifusksystemet, men kommit fram till att det skulle få negativa effekter för många legitima spelare och leda till tekniska problem.