Activision-uppköpets vara eller icke vara är en riktigt lång följetång i spelvärlden, och den senaste utvecklingen står Sony för. I sitt senaste svar tar de upp Microsofts erbjudande om att släppa Call of Duty-spel på Playstation-konsolerna i tio år framåt. De menar att det finns sätt för Microsoft att inte leva upp till löften om teknisk och grafisk kvalitet som skulle vara svåra att upptäcka direkt.

Microsoft skulle till exempel kunna släppa en Playstation-version av Call of Duty där buggar och fel inte uppstår förrän på spelets sista bana eller efter senare uppdateringar.

Även om sådana försämringar kan upptäckas snabbt, skulle de troligen fixas för sent, och vid det laget skulle spelcommunityn ha tappat förtroendet för Playstation som ett förstahandsval att spela Call of Duty på.

De tar även upp Modern Warfare II som ett exempel på att Call of Duty köps som mest under de första veckorna på marknaden, och att vetskapen att Playstation-versionen är sämre än Xbox-versionen skulle kunna få spelare att byta till Xbox.

Tilläggas bör att detta inte behöver innebära att Microsoft och Activision med avsikt släpper en sämre version av spelet på Playstation, utan att det enligt Sony finns incitament för dem att prioritera utvecklingen och supporten av spelet till Xbox, till exempel genom att sätta sina bästa utvecklare på den versionen och öronmärka mer resurser för den. Det skulle i sin tur vara näst intill omöjligt för myndigheterna att kontrollera, enligt Sony.