Steam Deck har just fyllt ett år. Det tog Rock Paper Shotgun som ursäkt för att prata om den bärbara lilla spelmaskinen med Valve-medarbetarna Lawrence Yang och Pierre-Loup Griffais. Det snackas både dåtid, nutid och framtid, och gällande det sista ger de lite trista besked för den som väntar på en kraftigare Steam Deck. En sån kommer nämligen dröja flera år.

Yang säger att framgången för första Deck peppar dem att undersöka vad som kan förbättras, men att "en sann next-gen-uppföljare med ett signifikant kliv uppåt i fråga om hästkrafter kommer dröja några år." En ursäkt så god som någon att köpa en av de befintliga Steam Deck-enheterna.

Om du helt missat Steam Deck så är det en bärbar spel-pc som du kan köra mängder med Steam-spel på. Som en Nintendo Switch för Steam-spel, om du så vill. I botten finns ett Linux och plattformen är rätt öppen, så det går att köra mängder med tjänster på den, t.ex. Gog, Epic och Xbox Cloud Gaming. Undertecknad blev småkär i den, och det slutade med en fyra i betyg.

Steam Deck kostar från 419 euro .