Snart bär det av till Diablo IV och Sanctuary, men har man hoppats på att det potentiella uppköpet av Activision innebär att spelet ska läggas till i Game Pass, har vi dåliga nyheter. Att det skulle läggas till har egentligen aldrig varit på tapeten, men vissa fans tycks ha haft förhoppningar om det, enligt Diablo-chefen Rod Fergusson.

På Twitter tackar han för uppståndelsen kring den kommande betan, men säger även att de inte har några planer på att släppa Diablo IV på Game Pass. Inga planer alltså, men med det inte sagt att det aldrig kommer att släppas till tjänsten, även om det i så fall lär dröja ett tag.

Det som väntar härnäst är alltså ett slutet betatest (eller "early access" till den öppna betan, som Blizzard vill kalla det) 17–19 mars, som man får tillgång till genom att förhandsboka spelet. Helgen därpå, alltså 24–26 mars, öppnas testet på allvar och släpper in alla som vill vara med. Det färdiga spelet släpps sedan den 6 juni.

Missa för övrigt inte FZ:s intervju med Billy Norrby, som var med och skapade den fantastiska Diablo-målningen i ett kyrktak i Frankrike.