Om du är en av dem som lirat The Callisto Protocol, men tycker att det är för lätt att överleva i det utomjordiska fängelset, kommer nu en lösning. Fast du får lov att pröjsa för den. Spelets första DLC, Contagion, innehåller nämligen en ny svårighetsgrad som heter just Contagion, och den lovar att skruva upp svårigheten rejält.

Läget ser bland annat till att det finns färre resurser, starkare fiender och ingen möjlighet att spara under kapitlen – det innebär att du skickas tillbaka till början av kapitlet varje gång du dör. DLC:t inkluderar även 14 nya dödsanimationer för huvudkaraktären Jacob att genomlida, som det blev lite rabalder om innan spelets släpp, eftersom folk tyckte att de undanhöll material från grundspelet. Glen Schofield höll inte med om det, utan sa att de klämt in så mycket innehåll de bara kunnat i spelet.

DLC:t går att köpa separat, men inkluderas även i spelets säsongsbiljett. Denna säsongsbiljett kommer så småningom även att inkludera det nya spelläget Riot, där vi ska slåss mot vågor av fiender. Därefter ska det även få ett handlingsdrivet DLC som låter oss dyka ner ännu djupare i spelets hemligheter.