Zach Snyder har en scifi-film på gång som ska släppas på i begränsad utsträckning på bio i november och på Netflix i december. Den heter Rebel Moon och hämtar inspiration från Star Wars såväl som de klassiska samuraifilmerna av Akira Kurosawa. Igår tog sig Snyder ett snack med podden The Nerd Queens och pratade där om filmen, men avslöjade även att ett spel baserat på den är på väg.

En sak jag verkligen har kul med, och jag vet inte om jag ens får prata om det, är ett rollspel vi gör. Det är helt galet. Så inlevelsefullt, så intensivt och så gigantiskt.

Han säger att han alltid har velat göra ett rollspel och därför var med på noterna så fort han fick höra idén. Han fick även möjligheten att välja att göra spelet "i den här skalan" eller "i löjlig skala", och föga förvånande valde han det sistnämnda. Vilka som faktiskt utvecklar spelet vet vi inte, men med tanke på att Netflix är inblandade kanske det är en av deras studior.

Filmens handling kretsar kring en koloni i galaxens utkant som hotas av en tyrannisk ledare, och därför skickar de en av sina egna till närliggande planeter för att söka hjälp att störta ledaren. Filmen som kommer i vinter är den första delen av berättelsen, och den andra ska spelas in parallellt.

Nedan ser ni en kort teaser för filmen.