I oktober var det nog en del som satte kvällsgroggen i halsen när CD Projekt avslöjade planer för en hel hög The Witcher-titlar. Däribland en ny trilogi och en Unreal Engine 5-remake av första The Witcher. Kort sagt: det verkar som om Witcher-serien är här för att stanna under lång, lång tid.

Spelet med kodnamnet "Sirius" var ett de avslöjade spelen, och det görs av The Molasses Flood som numera är CD Projekt-ägda och tidigare gjort The Flame in the Flood. Vi vet ytterst lite men det kan spelas av en eller flera, har en kampanj för singleplayer – och kanske kommer med co-op.

Nu nås vi av ett dokument som tycks hinta om betydande förändringar för Sirius – och kanske inte till det bättre? Dokumentet är tämligen byråkratiskt men det talas om en "nedsättning" av projektets kostnader och en "omvärdering". CD Projekt förklarar beslutet som baseras på...

...results of evaluation of the scope and commercial potential of the original concept of Project Sirius, and ongoing work on formulating a new framework for this project.

Det låter potentiellt som om man går tillbaka till ritbordet för att staka ut en ny väg för Sirius.

Projektet har beskrivits som en "innovativ tolkning" av Witcher-spelen, men vi vet inte på vilka vis det är nydanande. Då det är i sin linda och inte heller har avtäckts "på riktigt" med trailers och liknande är chansen förstås betydande att vi kan komma att få nys om fler förändringar för projektet framöver.