I helgen skedde early access-betan för förköpare av Diablo IV, medan betan är öppen för alla kommande veckoslut. Köer tillstötte, köer kan komma även den här helgen. "Var goth dröj."

Diablos general manager, Rod Fergusson, har understrukit att betan inte är att likställa med en demo, utan den gör vad en beta ska göra: stresstestar servrar och system. Att miljoner deltog och ännu fler ska delta den här helgen är precis vad de vill. Fergusson resonerar dock vidare (via Eurogamer) att han känner sig trygg med att det kommer gå "mycket smidigare vid lanseringen", vad gäller köer och serverstabilitet. Upp till bevis blir det, som du säkert vet, den 6 juni.

Fergusson vill dock belysa det faktum att köer handlar om mer än att underskatta spelartrycket.

Idealet vore inga köer alls – och det är dit vi vill komma. [...] Ibland handlar köer om hur många servrar som är tillgängliga och sådant, men den andra sidan av köper handlar, ärligt talat, om att skydda tjänster. Ibland placerar du ut en kö bara för att en viss tjänst – som att skriva till databasen – inte ska överbelastas.

Man vill skydda spelet och dess tjänster, vilket var precis vad man gjorde med early access-betan. Blizzard skruvade upp köerna för skydd medan de arbetade, och när de kände sig redo ökade de så sakteliga på serverkapaciteten igen, vilket resulterade i att köerna återigen blev kortare.

Öppen beta blir det alltså i helgen och du läser allt om den här. Tycker gör du förslagsvis här.