Leslie Benzies har tidigare bossat över Rockstar North och agerat producent för en rad GTA-spel, men lämnade Rockstar för några år sedan för att grunda den egna studion Build a Rocket Boy. I något år har de där frestat oss med projektet Everywhere, som sagts vara "Ready Player One på riktigt". Nu har de till slut delat med sig av lite mer konkreta uppgifter om spelet och dessutom avslöjat att de faktiskt jobbar på ett andra spel.

Everywhere utgår från den centrala stadshubben Utropia, som är uppdelad i distrikt för strider, racing och annat, där spelare inte bara kan delta i olika aktiviteter, utan även bygga egna banor, minispel, upplevelser och individuella objekt med verktyget ARC-adia, som de sedan kan dela med andra. Runt denna stad finns det sedan fyra olika områden: skog, gräsmark, lavafält och öken, men det är inte helt klarlagt vad vi kommer att syssla med där.

Sedan har vi Mindseye, som ska vara ett helt eget, fullvärdigt AAA-spel som endast är tillgängligt via Everywhere. Det är det vi ser i trailern ovan, och enligt Benzies ska det släppas episodiskt och utspela sig under en rad olika tidsperioder och på olika platser i universum.

Everywhere är tänkt att släppas i någon form i år, men inget är sagt om Mindseye. Vidare försäkrar Benzies att de inte har något intresse för Web 3, krypto eller NFT:er, och han drar sig även från att kalla Everywhere för att metaversum.