Multiversus är Warner Bros. svar på Super Smash Bros. och drar nytta av det digra karaktärsgalleri som film- och tv-giganten har tillgång till. Spelet har befunnit sig i öppen beta sedan mitten av förra året, och nu visar det sig att det inte kommer att övergå till en slutlig version i form av en uppdatering.

Istället kommer denna testningsfas att upphöra den 25 juni, så att utvecklarna kan implementera diverse ändringar och finputsning inför det officiella släppet, som ska ske någon gång tidigt under 2024. Inför släppet planerar utvecklarna att bland annat fokusera på att förbättra takten som nya karaktärer, kartor och spellägen släpps i, nätverkskoden och matchning av spelare såväl som hur man gör framsteg (progression).

Vill man vara med och lira fram till slutdatumet i juni så får man dock vara på hugget, eftersom spelet kommer att försvinna från butiksplattformarna och inte längre kunna laddas ner av nya användare från och med den 4 april.

En hel del spelare är föga förvånande inte helt nöjda med detta upplägg, framförallt inte eftersom det varit möjligt att spendera pengar i spelet. Några återbetalningar är inte aktuellt, men allt man låst upp och köpt följer med till det färdiga spelet.