Mark Darrah meddelade under 2020 att han tillsammans med Casey Hudson skulle lämna utvecklaren för att finna nya betesmarker. Darrah har haft framstående roller för både Mass Effect och Dragon Age, och agerade innan sitt avhopp exekutiv producent för den sistnämnda serien.

Men det var tydligen inte sista gången han doppade tårna i Dragon Age-världen, för enligt Bioware hjälper han nu till med Dragon Age: Dreadwolf. Han är dock inte tillbaka som anställd, utan har istället en konsultroll. Han är heller inte ensam med att ge projektet en hjälpande hand, eftersom även teamet som jobbar med nästa Mass Effect-spel assisterar dem.

Vi fortsätter att utveckla och polera Dreadwolf, med fokus på sakerna som spelar mest roll för våra fans. När vi ytterligare sammankopplar denna nya upplevelse med seriens arv, kommer Mark Darrah att ansluta sig till teamet som en konsult och ha med sig åratal av erfarenhet med att jobba med Dragon Age. – Gary McKay, general manager på Bioware

Något släppdatum för Dragon Age: Dreadwolf har vi inte, men det har ryktats att det ska komma i år. Frågan är om Darrahs inblandning ska tolkas som att projektet är på god väg att färdigställas eller att det har hamnat på villovägar och nu behöver hjälp att hitta tillbaka.

Tack, Venturebeat.