Den korta Ada Wong-kampanjen, Separate Ways, har varit en del av Resident Evil 4 snudd på från start (den fanns inte i Gamecube-originalet). I dagsläget finns den inte i remaken men det har spekulerats i att Capcom kanske kommer bygga ut den och servera den som dlc längre fram.

Nu surras det om att filnamn som syftar till "Another Order" (som Separate Ways heter i Japan) återfinns i källkoden. Och det har inte bara påståtts en gång, utan två. Det luktar minsann dlc. I miniexpansionen får vi alltså följa mystiska Ada Wong på hennes resa som sker sida vid sida med Leons äventyr.

Det är förstås oklart om dlc:et expanderas, eller om det kommer kosta spelarna något. Klart är i alla fall att det blir gratis dlc 7 april då redigt actiontunga Mercenaries-läget införs i remakefyran.

Resident Evil 4-remaken släpptes i fredags och belönades med toppbetyg av FZ.

Är en "himla" remake värd högsta betyg? En som dessutom är påfallande lik två andra remakes? Mitt i denna ågren började jag nöta andra varvet av remaken. Inte för att jag måste, utan för att jag ville. Efter drygt 20 timmar ville jag ha mer. Det är nu som då svinkul att spela om RE4. Det har en loop som jag inte får nog av. Jag älskar det.

Och där har vi plötsligt svaret. Resident Evil 4 är rasande bra. 2005 och 2023. Bingo.