Den japanska konkurrensmyndigheten Japan Fair Trade Commission säger ja till Microsofts planer på att köpa Activision-Blizzard för drygt 68 miljarder dollar. Efter att han synat affären i sömmarna slår JFTC fast att affären inte riskerar att "väsentligen hämma konkurrensen" inom de berörda affärsområdena. Eller som det står i summeringen:

The JFTC concluded that the transaction is unlikely to result in substantially restraining competition in any particular fields of trade.

Den planerade affären är den största som skett i spelbranschen, och eftersom den involverar två ekonomiskt stora aktörer granskar konkurrensorgan i olika delar av världen om affären kan tänkas hämma konkurrensen. Förutom i Japan har myndigheter i bland annat Brasilien, Chile, Serbien och Saudiarabien sagt ja till affären. Men i EU, USA och Storbritannien granskas affären fortfarande, och myndigheter har haft en del invändningar. Även Microsofts konkurrent Sony har invändningar då man menar att affären kan ge Microsoft en dominant marknadsposition som Sony har svårt att konkurrera mot.

EU väntas ge besked om ja eller nej till affären den 22 maj.