Vad som skulle ha blivit E3:s stora comeback efter flera år av inställda fysiska mässor tycks i bästa fall bli en halvmesyr, om än med en del intressanta event vid sidan av. De tre stora konsolgiganterna – Nintendo, Xbox och Playstation – kommer inte att närvara på mässan, Ubisoft har ändrat sig och ska nu inte heller delta, och nu har även Sega och Tencent meddelat att de inte kommer att närvara.

IGN har dessutom pratat med ett flertal personer som sysslar med PR i spelbranschen, som säger att kommunikationen från organisatörerna Entertainment Software Association (ESA) och Reedpop har varit bristfällig och intresset i branschen svalt.

De beskriver det som att alla väntar på att någon annan ska vara den första att meddela att de tänker delta i mässan, men att ingen tycks göra det. En insatt källa ska till och med ha uppgett att det inte finns en chans att mässan ens kommer att bli av.

Å andra sidan ska synen på den andra upplagan av Geoff Keighleys Play Days vara hyfsat positiv. Det är alltså ett event som hålls i början av sommaren, där utvecklare och utgivare visar upp sina spel för spelmedier.