"Jag är inte arg, bara väldigt besviken" är väl ungefär så man kan sammanfatta Bobby Koticks inställning till Sony i dagsläget. Kotick har skickat ut ett mail till sina anställda (via VGC) där han uttrycker "besvikelse" över Sonys hantering av Microsofts önskade uppköp av Activision Blizzard för 69 miljarder dollar. Koticks besvikelse refererar till Sonys anklagelse om att Microsoft avsiktligt kan släppa buggiga Call of Duty-spel till Playstation. Kotick menar att detta är orimligt.

Vi vet att våra passionerade spelare skulle bli de första som håller Microsoft ansvariga för att hålla sina löften om innehåll och jämlikhet gällande kvalité. Och vi alla som jobbar så hårt med att leverera de bästa spelen, bryr oss för mycket om våra spelare för att någonsin släppa en undermålig version av ett spel.

Det finns eventuellt invändningar mot det senare, men jag låter er avgöra den saken.

Kotick hävdar att Sony erkänt att de inte vill ha Call of Duty, utan är ute efter att blockera sammanslagningen mellan Activision och Microsoft. Activision-chefen säger emellertid att företaget "inte kommer låta Sonys beteende påverka vår långsiktiga relation".

Microsoft har lovat Sony (och Nintendo) ett decennium med Call of Duty, med samma premisser. Affären har inte gått i lås, men nyligen gav Japan grönt ljus medan brittiska CMA rätade ut en del frågetecken. Microsoft sa tidigt i år att de siktar på att ha genomfört affären i sommar.