Paradox vill lägga ner sina utvecklingsstudior i Malmö och Umeå för att fokusera kraften på verksamheten i Stockholm. Det skriver Dagens Industri. 36 personer berörs men beslutet handlar alltså inte om att spara pengar utan man vill öka produktiviteten och möjligheterna att växa.

Marcus Hallberg, ir-chef, berättar att planerna vuxit fram efter att en undersökning genomförts.

Vi har sett över vår svenska utvecklingsorganisation och kommit fram till att vi vill fokusera utvecklingen till Stockholm eftersom vi tror att det över tid är bättre för vår effektivitet och produktivitet.

5 procent av den totala arbetsstyrkan påverkas och man kommer inte öppna upp för nya roller i Stockholm som ett led i att man stänger kontoren i Malmö och Umeå. Hallberg tillägger dock:

Men vårt mål är att matcha våra nuvarande öppna tjänster med den kompetens som finns i Malmö och Umeå, det är en del av processen med våra fackklubbar.

Man är tidigt i MBL-förhandlingar och ambitionen är att utfallet ska bli så bra som möjligt för de drabbade. Paradox öppnade i Umeå 2014 och tre år senare i Malmö. Företaget grundades 1999 och är kända för komplexa strategispel som Crusader Kings och Victoria, men även som utgivare.