I januari slog Sony fast att Playstation 5-bristen var över, vilket redan gett ringar på vattnet. PS5-försäljningen i Europa tredubblades i januari (jämfört med i fjol) och för första gången har Playstation 5 sålt bättre än Switch i Japan. Nu nås vi även av nyheter från det stora landet i väst.

Japp, de är också mycket positiva. Det handlar visserligen bara om analyser från Circana (f.d. NPD Group), men enligt Mat Piscatella toppar Playstation 5 listan för både sålda enheter och intjänade dollar sedan årets start. I en uppföljande tweet antyder Piscatella att PS5-försäljningen i USA under februari var bättre än för någon Playstation-konsol nånsin.

Exakt hur bra det går lär vi bli varse, men trenden pekar uppåt överallt i världen för PS5.

Den lite mer än två år gamla Playstation 5 har fram till 4 januari sålt i 30 miljoner ex. När nästa officiella siffra kommer lutar det åt ett rejält lyft. PS2:an är alltjämt den bäst säljande konsolen genom alla tider med sina drygt 155 miljoner. PS4:an är näst bäst bland Playstation-konsoler med sina 117,2 miljoner. Hur långt kan PS5:an nå? Det tisslas och tasslas dessutom om en PS5 Pro...