Förra året skrev vi några rader om det kommande RTS-spelet Tempest Rising, och det tycks finnas en hel del intresse för ett realtidsstrategispel som anammar den gamla skolans fokus på basbygge och resursinsamling. Nu har THQ Nordic och Slipgate Ironworks delat med sig av en nästan 20 minuter lång gameplay-video som visar en hel multiplayer-match.

Spelets ekonomi bygger på den värdefulla resursen tempest, som man utvinner från speciella växter som finns på kartan. Efter att man skördat växtbaljor med resursen ligger dess rankor kvar på marken, och så länge det finns en levande balja i närheten kommer de att växa tillbaka. Man kan även välja att vänta innan man skördar för att kunna utvinna mer, så det finns en del taktiska inslag i resurssamlandet.

Resurserna lägger man sedan på enheter och nya byggnader för att komma åt mer avancerade soldater, fordon och tekniker. De tre fraktioner som multiplayer-läget ska ha är asymmetriska och förlitar sig på olika spelsätt. Lirar man hellre ensam så planeras det även två olika singleplayer-kampanjer.

Tempest Rising ska släppas någon gång under 2023 till pc.