Hos Gametrailers (se filmklipp nedan) får #Square Enix-veteranen Yoshinori Kitase återigen frågan om en eventuell nyversion av klassiska #Final Fantasy VII. Kitase var regissör för spelet då det begav sig, och i intervjun säger han sig vara "mycket intresserad" av att uppdatera det stilbildande rollspelet för en ny generation.

Jag är mycket intresserad av att se en mer komplett form av Final Fantasy VII, mer realistiskt porträtterat med röster och animationer och alla små, subtila uttryck. Jag skulle vara intresserad av att se och göra det, det skulle vara en spännande upplevelse. Jag blir aldrig trött på att besvara den där frågan [om FF VII-nyversion], så jag kommer fortsätta dela med mig av mina åsikter så länge som folk fortsätter fråga.

Senaste delen i Final Fantasy-serien är #Final Fantasy XIII, som släpps till Xbox 360 och Playstation 3 den nionde mars. Nedan är filmklippet i sin helhet.

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swfla..." id="gtembed" width="480" height="392"> <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="movie" value="http://www.gametrailers.com/remote_wrap.php?mid=61856"></param><param name="quality" value="high"></param><embed src="http://www.gametrailers.com/remote_wrap.php?mid=61856" swliveconnect="true" name="gtembed" align="middle" allowscriptaccess="sameDomain" allowfullscreen="true" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="480" height="392"></embed></object>Video Games | Final Fantasy XIII | History of Final Fantasy InterviewXBox 360 | Playstation 3 | Nintendo Wii

milk it again sam! 18/02 Snälla! Förstör inte det bästa Final Fantasy spelet med röster, Jag tyckte de kändes helt onaturligt och fel även att det förstörde spelkänslan när första spelet med röster innehållande släptes. Och dessutom vi i europa ska få engelskt tal är ett minus... 18/02 Har släppts tror jag har sett det på PSN iaf till PS3. Blir ett köp av nostalgiska skäl ;) 18/02 Detta har man ju väntat på sedan man såg en trailer på FF VII advent children 2003 (innan de bestämde sig för att göra filmen till en långfilm). Filmen var sisådär men snygg i alla fall tycker jag. Ny grafik, japanska röstskådespelarna (de som är med i... 18/02 Vill ha en remake på FF7 nu :) 18/02 Spelar man bara en remake och inte originalet ja då gör man fel, om det kommer en remake så är det för att folk vill ha mer ff7 inte för att det gamla är så gammalt och fult att det inte går att spela. Jag köpte FF7 på PSN och spelar det på min PSP nu... 18/02 Tetsuya Nomura har fuckat upp FFVII franchisen så jävla mycket.. Nomuera 'förstår' inte vad Sakaguchi hade i åtanke när han skapade orginalet. Inte för att jag vet det, men en sak vet jag: det var INTE advent children. Jag säger Nej, NEJ NEJ!! Inte utan... 18/02 Jag skulle inte ha några problem med en total remake av Final Fantasy VII så länge manuset blir intakt. 18/02 Final Fantasy VI, om något, är vad de borde göra en remake på. 17/02 Vore faktiskt otroligt kul om dom kunde göra en remake på 7:an utan att lägga till för mycket eller ändra annat. För det spelet förtjänar en grafik som det var tänkt att det skulle ha. 17/02
Skicka en rättelse