Förra veckan fick vi en trailer för kommande Immortals of Aveum, som är ett FPS där det är magi snarare än bly som slungas mot fienden. Ni var väl inte helt sålda på konceptet, men nu har Ascendent Studios hur som helst släppt en längre gameplay-trailer som ger oss en lite bättre uppfattning av hur det faktiskt känns att spela.

Tempot är högt och de 25 olika magier soms ka finnas i spelet ser ut att bjuda på en hel del variation. Vi ser till exempel en snabbskjutande attack, ett lasso som drar till sig fienden, kulor av magi som fäster sig vid fienden och exploderar efter ett tag och en områdesattack som ser ut att skicka ut en våg av eld.

Detta kombineras med en magisk änterhake vi kan använda för att dra oss själva till vissa punkter, såväl som en sköld för att blockera fiendens attacker. Vi har även hjälp av AI-styrda magiker, men spelet ska dessvärre inte stöda co-op.

Loot blir det också, och i mitten av trailern ser vi att spelaren kan utrusta sig med tre "sigils", tre "totems", två ringar och ett armband. Ny utrustning kan inte bara höja attack och andra egenskaper, utan även ge bonusar till specifika attacker eller typer av magi.

Immortals of Aveum släpps till Playstation 5, Xbox Series X/S och pc den 20 juli.