Xbox har en uppföljare, höljd i dunkel, som kan ta ett decennium att utveckla. Eventuellt inte vad alla de som väntar på The Elder Scrolls VI, Avowed, Starfield, Everwild, Hellblade 2 med flera vill höra. Å andra sidan är denna titel inte menade för våra öron: den nämns nämligen i rättsliga dokument kring de oändliga (?) turerna kring Activision Blizzard-affären (via Stephen Totilo).

Specifikt kommer infon från en stämningsansökan som en grupp gamers gjort mot Microsoft.

Dokumentet förklarar att trippel-A-spel kan ta lång tid att utveckla, så som Halo Infinite (även om man strukit den faktiska längden och kostnaden i det fallet). Sedan läser vi: "Till exempel, enligt en Microsoft-anställd på en ledande position [namn struket] kan en kommande titel från [titel struken]-serien ta så länge som ett decennium att utveckla".

Det är oklart om det rör sig om en kommande eller redan känd titel. Exempelvis skulle ju spelet i det här fallet mycket väl kunna vara Elder Scrolls VI. Det har varit på gång länge, och lär inte släppas snart. Det är dessutom den typen av AAA-spel som kan ta oerhört lång tid att utveckla.

The Elder Scrolls VI avslöjades 2018 och har därmed varit på gång i (minst) fem år.