Recensionsembargot för Star Wars Jedi: Survivor lyfte för några timmar sen. I FZ:s recension får spelet beröm för att vara bättre på de flesta områden än föregångaren Fallen Order. Men han kritiserar också prestandan på PS5-versionen. Det landar ändå i 4 starka FZ-loggor i betyg.

Många andra medier delar de åsikterna. Opencritic har samlat in en flock betyg från olika recensioner, och konstaterar att 91 procent rekommenderar spelet. Det snittade betygsvärdet hos "toppkritiker" (tyckare som Opencritic bedömer som viktiga) är 86 av 100 (alla sifferbetyg omräknade till 1-100-skalan). Där hade föregångaren Fallen Order kritikersnittet 81 av 100 och 83 procent rekommenderade spelet.

Liknande siffror återfinns hos Metacritic. Där snittar PS5- och Xbox Series-versionerna på 86 av 100 i omräknat snittbetyg (föregångaren låg kring 80 av 100). Men på pc har Survivor bara 81 av 100 - samma som Fallen Order. Där verkar prestandan vara boven i dramat: PC Gamer, exempelvis, avrundar en i övrigt hyllande recension med svidande kritik mot prestandan efter att ha haft svårt att nå någon högre framerate i större, mer öppna miljöer. FZ:s Jonas Vågström sa liknande om PS5-versionen, men det verkar nästan vara värre på pc.

Kortfattat: ett bra spel, som förhoppningsvis blir bättre efter några patchar.