#Starcraft II kommer i afton ett steg närmare release - #Blizzard har sjösatt betatestningen av spelets multiplayerdel. Betan är igång för de som fått en inbjudan till den första testomgången, och fler inbjudningar kommer skickas ut via e-post i omgångar under testperioden.

I den [n=36673 nykläckta FAQ:en] står att läsa att betan körs i lägena 1 mot 1, 2 mot 2, free for all samt orankade custom-matcher. Det går också att köra multiplayermatcher mot datormotståndare, men spelets singleplayer-kampanj är däremot frånvarande.

På en annan nykläckt infosida levereras systemkraven för betan. Vilket inte nödvändigtvis är samma som kommer gälla för det färdiga spelet, påpekar Blizzard. Nåväl, minimumkraven:

  • Windows XP / Vista / 7

  • 2,2 GHz Pentium 4 eller motsvarande

  • 1 GB internminne (Windows XP) / 1,5 GB (Vista / 7)

  • Geforce 6600 (128 MB) / Radeon 9800 Pro (128 MB)

  • 4 GB ledig hårddisk

  • Bredband

För att få tillgång till Starcraft II-betan (och andra Blizzard-betor) krävs att du har ett Battle.net-konto. Där kan du anmäla intresse för att delta i betor, varpå du gör klokt i att hålla alla tummar du hittar för att bli en av de utvalda.

Starcraft II: Wings of Liberty, som det fullständiga namnet lyder, är tänkt att bli den första av tre delar. Kampanjen avhandlar rasen terrans, medan uppföljarna tar sig an zerg respektive protoss. Alla tre raserna ska emellertid spelbara i multiplayer i samtliga spel. Releasedatum för Wings of Liberty saknas, det spekuleras i att spelet släpps framåt sommaren.

Tack till Einerud, anon14513 för detta #nyhetstips!
Ok, jag är inte superintresserad av SC2 eftersom jag inte kan spela mot NÅGON i Multiplayer utan att bli ägd. Något med spelstilen i SC som jag aldrig greppat. Däremot är det kul att titta på när skickliga spelare spelar. Hursomhelst det jag egentligen... 20/02 Kollade på battle reports på gametrailers. Spelet verkar bli riktigt bra. Så som spelet är uppbyggt tillåter det en mängd strategier och taktiker. Det är en fröjd att se två ganska bra spelare spela mot varandra och använda counter tacticts av olika sla... 20/02 Okej men jag kan väl inte säga något annat än detsamma till dig då. Hur dom tjänar på det? jo det ska jag berätta min unge osmarte padawan, Jonas, 4797: En person som t.ex endast har Diablo 2 på sitt konto bör ju inte vara särskilt intresserad av SC2... 19/02 +1 Även om Starcraft 2 lär bli värdelöst. Blizzard har ju knappast gjort någonting bra sedan originalet. 19/02 Micro, balans, grafik. Personligen är jag trött på alla nya hitte-på rts som vill vara så jävla originella. Obalanserade är många också. Ge mig något enkelt att lära svårt bemästra. Så det ska vara. Bara för att konceptet är använt och enkelt behöver... 19/02 Haha, 6600, kan ju lira det på min tidigare dator. <3 19/02 Heh ja men om du läser min post igen så tycker jag att dom borde ha det så att trogna går först, det har väl alltid varit klart att det inte är så. Har jag inte rätt o tycka i ditt sovjetstyrda Sverige lr? Just d. Tiv 19/02 Du kan markera fler än en enhet åt gången! \o/ 19/02 Sluta använd internetkapacitet för att posta på forum, få ner spelet och lira FFS! EDIT: SC2-pin betecknar att det är nästa aktuella beta. Alla bör ha den som möter kravet för att få opt in. 18/02 För att Blizzard har skrivit i sin FAQ att de går på två huvudsakliga faktorer när de väljer ut av de som har anmält betaintresse genom att låsa en CD-key till battle.net-kontot. Det är nämligen hårdvarukonfiguration och tur. Sen om du har två "lotter"... 18/02
Skicka en rättelse