Under gårdagens Playstation-show fick vi äntligen en ordentlig trailer för Alan Wake 2, och den stora överraskningen var så klart att vi får spela som snuten Saga Anderson. Men det kommer fler nyheter, inklusive att spelet endast kommer att släppas digitalt.

På den officiella webbplatsen förklarar Remedy att många konsumenter har gått över till att endast handla spel digitalt och att vi även har konsoler som saknar skivläsare. Att inte släppa en fysisk version i butik innebär även att de kan hålla priset på konsolversionerna på 60 € och pc-versionen på 50 €. De ville heller inte sälja en fysisk version där man i slutänden bara får en kod och blir tvungen att ladda ner spelet ändå.

Och så är det med det. Vi kommer som sagt att spela som Saga Anderson, som anländer till Bright Falls för att utreda en serie ritualistiska mord. Det låter dock som att hon inte kommer att vara den enda protagonisten, eftersom Alan Wake i sin tur sitter i en mardrömsvärld och försöker skriva en skräckberättelse för att forma verkligheten och lyckas fly. Kriget mot skuggorna förs alltså på två fronter.

Utöver huvudspelet planeras även två expansioner vid namn Night Springs och Lake House. Alan Wake 2 släpps den 17 oktober på pc, Xbox Series X/S och Playstation 5.