Idag är det en stor dag för svensk e-sport. E-sportsförbundet har äntligen blivit accepterade och nu en del av svenska riksidrottsförbundet. De ha tidigare fått nobben hela tre gånger, men denna gång röstade medlemmarna för e-sporten och emot riksidrottsförbundets förslag.

E-sport fick också mycket stöd av andra förbund som gick upp i talarstolen och argumenterade för just e-sporten. Bland det som stod upp för e-sporten var kampsportsprofilen Musse Hasselvall, som varna för att svensk idrott annars kommer tappa medlemmar.

Sammi Kaidi som är ordförande för e-sportsförbundet är både glad och lite förvånad. Så här sa han till SVT.

Inför det här riksidrottsmötet, jämfört med tidigare riksidrottsmöten, har det varit väldigt lugnt. Inte så mycket mediauppståndelse, inte så mycket surr bland medlemmarna

Det betyder väldigt mycket, framför allt för de barn och ungdomar som ser e-sport som sin huvudidrott. Att äntligen få det erkännandet som det här mötet ger dem

.

Beslutet gick igenom med 108 röster mot 71 och stora applåder utbröt i salen. Även förbundet för funktionell fitness valdes in i RF. Med de nya medlemsförvärven innebär det nu att Riksidrottsförbundet består av 73 medlemsförbund.

Tack för nyhetstipset @karatekex