Metal Gear Solid 3 ska få en remake vid namn Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, och i går skrev vi om att Hideo Kojima – föga förvånande – inte har något med denna nyversion att göra.

Vid utannonseringen sades det att spelet skulle använda: "de ursprungliga röstkaraktärerna", vilket lett till en del spekulationer kring huruvida det är originalinspelningarna som ska användas eller om David Hayter, Lori Alan och resten av gänget återigen ska inta inspelningsbåset. Nu har vi fått bekräftelse av vad det är som gäller.

I ett uttalande i The Verge säger Tommy Williams – kommunikationschef för Konami i Amerika – att originalinspelningarna kommer att användas och att inga som helst ändringar ska göras. Det cementerar det faktum att det tycks bli en remake som är väldigt, väldigt trogen originalet. Ett fåtal skärmdumpar som släppts från remaken visar att miljöerna kommer att vara mer eller mindre identiska med originalet, fast givetvis med betydligt bättre grafik.

Vi har inget släppdatum för Metal Gear Solid Delta: Snake Eater men det ska komma till Playstation 5, Xbox Series X/S och pc.