Debatten kring dlc slog igenom på bred front när Bethesda i nådens år 2006 släppte hästrustning till The Elder Scrolls IV: Oblivion. "Hästrustning" blev snabbt ett begrepp som klistrades på onödiga, kostsamma dlc-paket. Och vet ni vad? Diablo IV har hästrustning att köpa.

"Det ska sägas: en häst ingår också"

Det ska sägas: en häst ingår också i det här paket. "Vi har gått varvet runt", konstaterar man på Reddit. Det gamla Oblivion-dlc:et kostade dryga 20-lappen och även om vi inte kan bekräfta det faktiska priset för häst + rustning i Diablo IV talar prislappen på 1 600 i spelets in-game-valuta för 16 dollar (160 kronor). I alla fall om vi ska gå på andra Blizzard-spel.

Då skulle i så fall rustningen, "Wraith Lord", undertill kosta omkring 280 kronor om vi kan översätta premium-valutan på 2 800 till detta. Och det finns såklart Reddit-åsikter här också.

Viktigt att poängtera: allt detta handlar om kosmetika och inget annat. Efter Diablo Immortal har förstås Blizzard ögonen på sig, och vi kommer hålla mikrotransaktionerna under noga uppsikt.