Längtan efter nya storspel kan vara tuff, men de flesta nöjer sig med att vänta tills det släpps. Men två japanska män har tagit det hela ett steg längre: de tog jobb hos återförsäljaren Amazon, enbart för att komma över Zelda: Tears of the Kingdom innan det släpptes. Vilket inte slutade väl – båda har fått sparken.

Japanska Shūkan Bunshun rapporterar (översatt av Kotaku) att den första mannen, en 21-åring, tog jobb hos Amazon som lagerarbetare i april. Men några dagar innan Zelda släpptes den 12 maj slutade han dyka upp på jobbet. När en medarbetare ringde upp svarade mamman och sa att han var hemma och spelade spel. Det visade sig vara Tears of the Kingdom, och eftersom det här var innan releasen kom det fram att 21-åringen hade stulit det från lagret. Han lämnade tillbaka spelet och betalade för det, men fick likväl kicken.

Den andra påkomna mannen, en 24-åring, hade förutom spelet också stulit Zelda-prylar, till exempel Amiboos och Pro-kontroller. Tanken var att sälja dessa för egen vinning, men även denna herre fick se sig uppsagt från Amazon.

Sånt här beteende tros inte vara helt ovanligt, skriver Kotaku, och tillägger att det antas att Amazon brukar sopa händelser som denna under mattan. Det aktuella japanska Amazon-varuhuset bekräftar att två män sparkades i maj, men säger inte vad det berodde på.