Det har nog inte undgått någon att Hideo Kojima är väldigt intresserad av film, och en filmatisering av Death Stranding är faktiskt på väg, i samarbete med Hammerstone Studios. Innan dess ska dock en annan Hideo Kojima-film släppas – en dokumentär om honom själv.

Det är Playstation Studios som tillsammans med Kojima Productions skapar filmen, som heter Hideo Kojima: Connecting Worlds. I trailern hör vi Geoff Keighley kalla honom för den "förmodligen mest välkända spelskaparen i världen", medan Playstation drar till med "den mest ikoniska spelaskaparen i världen". Det finns nog en del som skulle ha invändningar mot dessa titlar, men Kojima har onekligen haft stor inverkan på spelbranschen.

I dokumentären kommer vi bland annat att få höra Guillermo del Toro, Nicholas Winding Refn, Grimes, George Miller och Norman Reedus prata om sina upplevelser med Kojima, och regin är det Glen Milner som står för. Hideo Kojima: Connecting Worlds har premiär på Tribeca Film Festival den 17 juni, men det är oklart var den ska visas efter det.